Sitni kolači 2

Kolekcija sitnih kolača ,recepti idu od sredine prema spolja

Čokoladne korpice sa pomorandžom  i čoko musom:

Papirne korpice premazati u dva sloja sa istopljenom čokoladom(posle svakog sloja ostaviti da se stegne).Posebno iscediti sok od 3 pomorandže dodati mu 100 gr šećera i staviti da prokuva,zasebno umutiti prah od pola kesice pudinga od vanile sa 1 kašikom vode ili soka i kad sok provrije  dodati puding i mešati dok se ne zgusne,ostaviti da se potpuno ohladi.250 ml slatke pavlake i 200 gr čokolade staviti da se otopi,ohladiti i umutiti kao šlag.Sa korpica skinuti papir i na dno sipati malo krema od pomorandže i mus preko.

 

Lubenice: 250 gr mlevenog kikirikija pomešati sa 200 gr keksa,istopljenih 250 gr margarina,100 gr prah šećera i malo kisele vode dok se ne dobije masa od koje je moguće formirati kuglice.Masu podeliti na dva dela u jedan staviti crvenu a u drugi zelenu boju.Od crvene mase napraviti veliku kuglu i oko nje obmotati zelenu masu ,ostaviti da se stegne i i iseći na osmine ,koštice crtati čokoladom.

 

Bele štanglice:

250 gr mlevenog oraha pomešati sa 250 gr prah šećera i 1 neumućenim belancetom,masu rastanjiti i ostaviti da se stegne.250 gr prah šećera pomešati sa 1 belancetom i par kapi limuna,preliti preko mase od oraha.

Kesten štanglice:

 Testo : 5 jaja ,100 g šećera,1 vanil šećer,2 rebra čokolade istopiti,150 g pirea od kestena,peći na 200 stepeni oko 20 min

Fil: 180g margarina,180g šećera u prahu,250g pirea od kestena ,malo ruma.Preko testa staviti fil i ukrasiti po želji čokoladom ili šlagom

 

Kuglice medeno srce:

300 gr keksa spekulas samleti,  dodati malo začina za medenjake,100 gr prah šećera i sok od pomorandže oko 100 ml ,zamešati i formirati kuglice,prelivati čokoladom ,ukrasiti srcima.

 

Kuglice ferero roše:

250 gr napolitanki samleti ,150 gr običnog mlevenog keksa, 200 gr eurokrema,150 gr mlevenih lešnika,dodati 250 gr istopljenog margarina ,200 gr čokolade i 150 gr prah šećera,formirati kuglice ,ukrasiti belom i crnom čokoladom po želji.

 

Lešnik srca:

150 g secera, 1 dl vode, 125 g margarina, staviti da prokuva,dodati 150 g mlevenih lesnika, 150 g mlevenog keksa,stavljati u kalup srca (ili praviti bombice )i preliti belom čokoladom.

 

Dvobojni rolat:

200 gr oraha,200 gr lešnika.200 gr prah šećera,200 gr keksa,malo ruma i  oko 200 ml soka od pomorandže(dodavati po malo),podeliti na dva dela i u jedan deo dodati oko 150 gr čokolade,rastanjiti crni deo,preko njega svetliji i urolati.

 

 

Постави коментар