Porchetta

hdr

 

 

 

 

 

Porchetta
Tradicionalna italijanska rolovana slanina
Komad sirove slanine,velicine po zelji,rastanjiti sto vise kao na slici,sto mesnatiji komad to bolje. Fil: oko 300 gr mlevenog svinjskog mesa uprziti sa 2 manje glavice crnog luka i oko 200 gr dimljene pancete(u originalnom receptu je dzigerica .ko voli moze i nju da stavi),dodati so ,biber i sveze zacine majcinu dusicu ,ruzmarin i bosiljak(mogu i suvi lakse se nalaze). Filom premazati celu povrsinu i rolovati.
Porchetta se moze cela uvezati konopcem ili ovako lagano zatvoriti stapicima kome sta vise odgovara.sa konopcem je cvrsca.
Savet je da kad se pece u rerni posto ne trpi mnogo okretanja da donja strana ne bi plivala u masnoci(koje bas ima dosta,zato najbolje ispod staviti krompir koji je upija) celu porchettu staviti preko 3 deblje sargarepe koje je odizu od masti.

Peci na najjacoj vatri bar dva sata ispod folije naravno uz dodatak bar dve case vode ,po potrebi odliti masnocu,dodati krompir ili povrce po zelji i bez pokrivanja peci jos bar sat ,sat i po zavisi koliki je komad.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s