Lizalice od sira

IMG_5211

300 gr kačkavalja(edamer,trapist ili parmezan ili bilo koji tvrđi sir)

Postoje dva načina da se ovo napravi i zavise od vrste sira koji se koristi.

Trapist ili edamer iseći na listiće (ili kupiti isečen) i modlama vaditi oblike (srce,cvet),ređati u pleh na peki papir i u sredinu utisnuti čačkalicu.

Rendani parmezan  sipati u oblik po želji koji se lagano digne  i takođe staviti čačkalicu.Ovaj način je teži i treba paziti da se pleh pažljivo stavi u rernu da se sir ne pomeri.

Peći u rerni  kratko,ostaviti da se prohladi i servirati zabodeno u kupus.

Servirati kao meze ili samo ,na ovoj slici je u kombinaciji sa šljivama u slanini,pečenicom i urnebes kuglicama.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s